مجتبی شادلو درگفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان درباره بخشنامه دولت مبنی بر کاهش تعرفه واردات هر یک و نیم کیلوگرم موز در قبال صادرات یک کیلوگرم سیب اظهار کرد: شاهد هستیم با همه زحماتی که برای تولید محصولات داخلی از جمله سیب کشیده می شود دچار چالش بازار شدید در این بخش شده یعنی قیمت تمام شده کالا هم دست تولید کننده را نمی گیرد.

نایب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران افزود: راهکارهای زیادی برای تشویق،توسعه و صادرات کالاها و محصولات گرفته شده که از جمله یکی همین تبادل کالا با کالا است هر چند که اما و اگرهای نیز دارد که ما انتظار داریم این امری مطلق و یکجانبه باشد و فقط و فقط در قبال واردات موز صادرات سیب اتفاق بیفتد نه اینکه صادراتی صورت نگیرد و تعرفه بیشتر را جایگزین کنند.

وی ادامه داد: انتظار می رود برای سایر مشوق‌های صادراتی اقدامات عاجلی صورت بگیرد، سه ماه از فصل برداشت سیب را پشت سر گذاشته ایم که باید تاکنون یک سوم از سیب‌های سردخانه ها ترخیص می شد اما، متاسفانه در حدود یک هفتم آن ترخیص شده است.

شادلو گفت: همه نگران هستند همه نیاز به نقدینگی دارند اما، بازار بیشتر از این کشش توزیع ندارد محصولاتی هم که عرضه می‌شوند در میادین و عمده فروشی می مانند برای همین اجبارا باید در سردخانه بماند.

نایب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران با بیان اینکه میزان تولید سیب کشور ۳ میلیون تن است، بیان کرد: بخش عمده ای از این میزان که حدود ۳۰ درصد که یک میلیون تن می شود به مصرف کارخانجات صنعتی می رسند و تقریبا ۲ میلیون تن مابقی در کشور توزیع و یا صادر می شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۱٫۵ میلیون تن سیب در سردخانه ها وجود دارد، تصریح کرد: امسال کمتر از ۵۰۰ هزار تن سیب در بازار داخل مصرف و صادر شده است.

شادلو خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰۰ هزار تن سیب باید صادر شود تا بازار متعادل باشد و هر چه از این رقم کمتر باشد بازار داخل سنگین تر می شود.

نایب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران با تاکید بر اینکه در توسعه بازارهای صادراتی ضعیف عمل کردیم، اظهار کرد: بازارهای عراق،پاکستان، هندوستان و کشورهای آسیای میانه نیازمند این محصول هستند اما ما چارچوب کاری خوبی ایجاد نمی کنیم که متداول و رایج باشد و در این قضیه ضعیف عمل کردیم.

وی ادامه داد: بسیار از وضعیت بازار نگرانیم و دولت باید برای صادرات مشوق‌های صادراتی بدهد و اگر اینکار صورت نگیرد لطمه شدید به تولید خواهد خورد.

شادلو تاکید کرد: کشاورزان با چالش مختلفی از جمله مسائل بانکی، خرید نهاده‌ها، بسته بندی محصولات،حمل و نقل و هزینه سردخانه مواجه هستند و به مشکل خوردند و اگر دولت کمک نکند همه زحمات ما برای رسیدن به یک کشور به تولیدکننده در زمینه محصولات باغی از بین می رود.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *